A világnapokról

Origami

           
 

Körtagjaink a pandémia ellenére nagyon várták már a rendezvényt. Reggel 8 órától az ország különböző területeiről érkeztek folyamatosan az Magyar Origami Kör tagjai. Berendeztük a termeket, előkészítettük a papírokat a foglalkozáshoz.
9 órakor részt vettünk a Mindenből az első! című kiállítás megnyitóján, ahol Janits Béla gyűjtő mesélt az első kiadásokban megjelent folyóiratok érdekességeiről.
Tagjaink két csoportra osztva, tárlatvezetéssel megtekinthették a múzeumot. A csapat másik fele fogadta az érdeklődőket, akik meghallgatták az origamiról szóló előadásokat. A kérdések megválaszolása után elkezdődött a hajtogatás.
Az érdeklődők különböző korú és tudásszintű látogatók voltak, így kis csoportokban egyénileg foglalkoztunk velük.
Az 5 éve felrakott kiállítási anyagot felújítottuk, a nap folyamán hajtogatott origamikat beépítettük az állandó kiállításba. Óriás hajtogatásaink az elmúlt évek alatt beporosodtak, ezért újra kellett készíteni őket. Ezek a hajtogatások a helyi gyárban készült 180 centiméteres henger papírból készültek. Az óriáspapír hajtogatást több résztvevő is kipróbálta.
Zsebe József bemutatta új, Paper & Form 2, Papírforma 2. című könyvét, mely magyar és angol nyelvű szöveggel, magánkiadásban, Giang Dinh origami mester ajánlásával jelent meg. Láthattuk az új figuráit, hallhattunk a diagramm rajzolás nehézségeiről és a jó fénykép elkészítésének kihívásairól. A könyv azon a héten mutatkozott be a külföldi origamisok számára is.

A nap folyamán a közelgő ünnepre készülve csillagokat hajtogattunk, amit installálás után a múzeum egyik falára helyeztünk el. Ezzel újabb kiállítási anyagot hagytunk a múzeumra.
       
           
  Kattincs ide, ha látni szeretnéd a fényképeket!